11. 3. 2015.

ZABRINJAVAJUĆE: PRORADILO KLIZIŠTE U CENTRU KRALJEVA

Kraljevo – Na manje od stotinu metara od zgrade Poljoprivredne škole u Kraljevu, pokrenilo se brdo. Zemlja je već stiga do ulice Jovana Deroka (bivša Đure Đakovića) zatrpavši pešačku stazu iznad nadvožnjaka.

Oko stotinu kvadrata zemlje klizi već nekoliko dana, a vlasnici vila pored Poljoprivredne škole i kuća sa druge strane ulice, ka kojima zemlja klizi, su zabrinuti za svoje objekte.


“U pitanju je nasuta obala koja se pokrenula od velike količine padavina i ne bi trebalo da predstavlja opasnost po saobraćajnicu na koji je krenula”, kaže za “Kraljevo Online” Radoica Kočović, načelnik odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga i dodaje: “Izdat je nalog preduzeću za puteve Novi Pazar, koje održava ovu saobraćajnicu po ugovoru, da preduzme mere i klizište sanira”.


Kako kaže Kočović, na teren će izaći i komunalna policija i inpekcije je se sumnja da je klizište pokrenula neipravna kanalizaciona ili vodovodna mreža koje tuda prolazi, jer su stanari već prijavljivali curenje vode niz ulicu.


LJBL

Izvor: Kraljevo.biz