19. 3. 2015.

OPREZ OD ODRONA NA IBARSKOJ MAGISTRALI

Kraljevo – Zbog naglog otapanja snega, mogući odroni.

Porast dnevnih temperatura donosi i naglo otapanje snega, što bi mogao biti uzrok povećanog broja odrona na putevima kroz stenske useke i klisure, saopštio je danas Auto moto savez Srbije.

Na autoputevima i putevima u nižim predelima vozače očekuju suvi kolovozi, dobra vidljivost bez posebnih zastoja i obustava. U planinskim predelima na putevima prvog reda vozače očekuju mestimično mokri kolovozi, dok se na putevima drugog reda saobraćaj obavlja uz obaveznu upotrebu zimske opreme, jer na pojedinim deonicama još uvek ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega.


Vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamena koji su poslednjih dana učestali, a dodatna opreznost biće potrebna i na deonicama na kojima su započeti radovi.

Najučestaliji odroni su na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kao i u Ovčarsko-kablarskoj, Grdeličkoj, Sićevačkoj i Drenskoj klisuri. Neprohodni su putni pravci Trgovište – Donji Stajevac – Bosilegrad, Odvraćenica – Preko Brdo i Kriva Feja – Besna Kobila – Gornja Ljubata.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta, navedeno je u saopštenju.

LJBL

Izvor: Kraljevo.biz