18. 3. 2015.

Spor Mikića i grada Kraljeva pred Privrednim sudom

Blicu je u Privrednom sudom u Kraljevu potvrđeno da se vodi parnični postupak po tužbi “Trgomen-nekretnine” d.o.o. Kraljevo, protiv Grada Kraljeva, radi naknade štete zbog preduzimanja nezakonitih radnji organa tuženog Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne delatnosti Opštinske uprave u Kraljevu.


– “Trgomen-nekretnine” je predložio sudu da donese presudu kojom će obavezati Grad Kraljevo da isplati određene iznose po osnovu umanjenja vrednosti kupljenih parcela, po osnovu troškova za izradu idejnog projekta za budući projekat na istim parcelama i po osnovu izmakle dobiti zbog negrađenja objekta na kupljenim parcelama – navodi se u odgovoru Privrednog suda iz Kraljeva, dostavljenom Blicu.

Kako saznajemo, gradsko pravobranilaštvo je ranije od firme „Trgomen-nekretnine“, dobilo predlog za vansudsko poravnanje, ali je Grad Kraljevo odbio taj predlog.

- Predlog nije bio osnovan, i zato je „Trgomen“ pokrenuo parnični postupak za naplatu štete – kaže za Blic izvor iz Gradske uprave u Kraljevu.

Savetnik predsednika Srbije, nije bio dostupan za razgovor, a u Agenciji za privredne registre, stoji da Predrag Mikić kao suvlasnik, ima udeo u firmi „Trgomen-nekretnine“, od 8,81 procenata.

Zanimljivo je da je Predrag Mikić sudski postupak pokrenuo tek 2012, iako slučaj datira još iz 2003. godine. Firmi “Trgomen PV” nije bilo dozvoljeno da gradi stambeni objekat zbog neispunjavanja urbanističkih uslova, odnosno spratnosti koju je ova firma tražila da gradi.

Predrag Mikić je došao u žižu javnosti kada je otkriveno da je prodao državi Srbiji kuću u Gračanici od 212 kvadrata, kotlarnicu i 10 ari placa za čak 600.000 evra, koje je otkupio univerzitet u Kosovskoj Mitrovici, na inicijativu Nebojše Čovića. Ovim poslom se bavila i skupštinska anketna komisija za zloupotrebe na Kosovu.

Dugovanje „Putevima Srbije”
JP “Putevi Srbije” su tužili preduzeće “Trgomen PV” Privrednom sudu u Beogradu zbog dugovanja većih od 22 miliona dinara. Postupak je praktično prekinut jer je “Trgomen PV” otišao u stečaj. Mikićeva firma je bila zadužena za izgradnju robne kuće i parkinga u mestu Ratina kod Kraljeva.

Izvor: kraljevo-cafe.com