12. 3. 2015.

Proradio Google Street View i za Kraljevo

Nakon što je u julu prošle godine Google Street View postao dostupan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj servis je nastavio da se širi i po drugim gradovima Srbije. Poslednji u nizu gradova čije ulice možete videti na Googleu je Kraljevo.


Google Street View je najavio da će u Srbiji napraviti online mape za sedamdesetak gradova, a za sada to obećanje ispunjavaju.

Trenutno je servis dostupan za gradove Bor, Požarevac, Novi Bečej, Zrenjanin, Beograd, Mladenovac, Lazarevac, Leskovac, Valjevo, Šabac, Loznica, Niš, Surdulica, Pirot, Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kraljevo, Novi Sad, Bečej, Pančevo, Aleksinac, Temerin, Bačka Palanka, Subotica, Vršac, Kovin, Stara Pazova, Nova Pazova, Inđija, Sremska Mitrovica, Šid, Ruma, Aranđelovac, Kragujevac, Prokuplje, Kuršumlija, Sombor i Knjaževac.

Street View je besplatna opcija Google mapa koja je predstavljena u maju 2007. godine i do sada je dostupna u 56 zemalja širom sveta. Ona omogućuje virtuelno istraživanje i šetnju gradovima preko panoramskih slika napravljenih na nivou ulice. Dostupna je i na Google Earth i Google Maps za mobilne uređaje.

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu virtuelno da se kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Izvor: b92.net