17. 3. 2015.

POČINJE AKCIJA SUZBIJANJA RADA NA CRNO

Kraljevo – U Kraljevo stiže više od 200 inspektora da suzbije rad na crno.

Cilj kontrole je da se suzbije siva ekonomija, a naročito rad na crno. Direktor inspekcije rada Bojan Jocić kaže da će danas početi pooštrena kontrola privrednih subjekata u Raškom okrugu: “Svuda gde smo kontorlisali bilo je radnika koji su radili „na crno“, prošlog meseca su to bile kladionice, tokom zimske sezone ugostiteljski objekti na Kopaoniku, Zlatiboru”. Jocić dodaje da su kontrole kontinuirane, odnosno da inspektori ne dolaze samo jednom, već se navraćaju.


Inspektori su samo prošlog meseca našli 850 ljudi koji rade na crno, bez papira. Kontrola će biti usmerena i na zdravlje i bezbednost radnika. “ Ideja je da se promeni ružna činjenica da danas na velikim pijacama ili uličnim tezgama radnici rade neprijavljeni, za male plate, dok vlasnici tih tezgi sede u toplim stanovima”, rekao je Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga.

Iako je početak kontrole najavljen za danas, desetak kafića i restorana još pre nekoliko dana je “popilo” zatvaranje lokala na 7 dana, na vratima je zalepljena traka PORESKA UPRAVA i informacija da je lokal zatvoren zbog utaje poreza.

LJBL

Izvor: Kraljevo.biz