17. 3. 2015.

DANAS U 14 ŠKOLA U KRALJEVU I VRNJAČKOJ BANJI BEZ NASTAVE

Kraljevo – Načelnik Školske uprave u Kraljevu, Žarko Milosavljević, rekao je za Kraljevo Online da je danas u 14 škola na području Kraljeva i Vrnjačke Banje, bila totalna obustava nastave.

„Prema našim podacima, pored ovih 14, u još 7 škola časovi su trajalo 30 minuta, dok je u ostalim školama nastava trajala bez skraćenja časova“, rekao je Milosavljević.

Iz Kraljeva danas organizovano u Beograd na protesu prosvetnih radnika bilo oko 170 učitelja, nastavnika i profesora. Gordan Marković, predsednik Sindikata obrazovanja Kraljevo, izjavio je juče za “Kraljevo Online”, da su prethodnih dana u gotovo svakoj školi koja je u štrajku, bili inspektori rada. “Inspektori su tražili na uvid odluke o dosadašnjem štrajku i današnjoj obustavi rada. Pored direktora inspektor je razgovarao i sa predstavnicima sindikata po školama. Inspektorka je od mene, kao sindikalca, tražila da pokažem odluku o štrajku“, rekao je Marković.



Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić napadnut je u parku Manjež u Beogradu na protestu prosvetnih radnika. Kada je prišao mestu okupljanja ministra su gnevni prosvetni radnici počeli da prskaju vodom, cimaju i guraju. Nakon razgovora predstavnika dva sindikata i ministra prosvete Srđana Verbića, nije postignut dogovor, pa se protest u školama nastavlja.

LJBL

Izvor: Kraljevo.biz