18. 3. 2015.

MK GRUPA UGOSTILA DECU IZ KRALJEVAČKOG SOS SELA

Kraljevo/Beograd – Srednjoškolci i studenti, štićenici SOS Dečijeg sela u Kraljevu posetili su MK Group gde su se družili sa predstavnicima kompanije i stekli uvid u to kako izgleda njihov radni dan.

Ovom prilikom, od predstavnika kompanije mogli su da čuju kako u praksi izgleda poslovna komunikacija i da vide sa kojim se sve izazovima zaposleni u jednoj od najvećih domaćih kompanija svakodnevno susreću. U okviru organizovane posete, mladi su posetili i klub ”Privrednik”, a tom prilikom Miodrag Kostić, predsednik MK Group svečano im je uručio poklone – tablet računare kako bi tokom školovanja beležili još veće uspehe.

”Veoma mi je drago što je MK Group-a danas ugostila mlade iz SOS Dečijeg sela. Neki od njih su sada već bivši stanovnici kuće jer su pošli na studije u druge gradove van Kraljeva, a neki još uvek borave u kući. Puno mi je srce što su na dobrom putu da izrastu u vredne mlade ljude. Odgovornost koju osećamo prema ovoj deci nije se završila izgradnjom i donacijom kuće SOS Dečijem selu 2012. godine. Mi kontinuirano brinemo o njima, a do sada smo već nekoliko štićenika zaposlili kod nas. Oni znaju da mogu da računaju na nas i da smo uvek tu da im pružimo podršku”, izjavio je povodom posete Miodrag Kostić, predsednik MK Group.


”Godine 2012, kompanija MK Group izgradila je Kuću za mlade, pri SOS Dečijem selu u Kraljevu u koju se tada uselilo 15 tinejdžera bez roditeljskog staranja. Izgradnjom kuće, interesovanje MK Group za njene stanare, nije se završilo. Takođe, i mladi misle na nas jer je današnja poseta njihova ideja. Drago nam je što su bili naši gosti i imali prilike da se bliže upoznaju sa našim radom. Verujemo da će izrasti u odgovorne i vrede mlade ljude, a mi smo tu da im u tome pomognemo”, rekao je Ljubiša Radenković, generalni direktor kompanije Sunoko.

Projekat izgradnje Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu samo je jedan od mnogih koje MK Group sprovodi u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja. Brinući o društvenim vrednostima, negujući i ističući značaj socijalno odgovornog poslovanja, MK Group kontinuirano nastoji da obezbedi pomoć ugroženima, da im pruži sigurniju budućnost i olakša put ka ostvarenju ciljeva.

LJBL

Izvor: Kraljevo.biz