7. 3. 2015.

Mestimično sneg, temperatura do osam stepeni

BEOGRAD - U Srbiji će danas na severu biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima oblačno vreme, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, dok će najviša dnevna temperatura iznositi od dva stepena na jugu do osam stepeni na severu zemlje.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno jak, severoistočni, a jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do dva stepena.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno, u većem delu dana suvo vreme, a moguća je kratkotrajna kiša ili susnežica, dok će vetar biti slab i umeren, severoistočni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće nula, a najviša dnevna pet stepeni.

U upozorenju za područje Srbije, do 8. marta, navedeno je da se u brdsko-planinskim predelima danas i sutra ocekuje oko 30 centimetara vlažnog snega, uz pojačan severni i severoistočni vetar i pojava vejavica i snežnih nanosa, a u nižim predelima južne i istočne Srbije formiranje snežnog pokrivača visine oko 10 centimetara.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 14. marta, u nedelju u centralnim i južnim krajevima biti oblačno, ponegde sa slabim padavinama, a na severu pretežno sunčano vreme.

Zatim će biti promenljivo oblačno, malo toplije i suvo vreme, a samo u planinskim predelima očekuje se provejavanje slabog snega.

Sredinom sedmice očekuje se prolazno naoblacenje sa kišom i snegom.

Izvor: TANJUG