26. 3. 2015.

PREDSEDNIK PEČE “TOMOVAČU” U RATINI

Kraljevo – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ispekao je desetak tona rakije u selu Ratina u kazanima svog savetnika Predraga Mikića, saznaje „Blic“.


Za Nikolića je ovih dana napravljeno i desetak hiljada flaša za takozvanu „tomovaču“ u staklari u Paraćinu koje imaju slovo „T“ ispod grlića, a po sredini udubljenje nalik šajkači.

Desetak tona rakije koja čeka na punjenje uskladišteno je u pogonima firme „Trgomen“ u selu Ratina. Suvlasnik firme je Nikolićev savetnik Mikić, koji se u javnosti pominje i kao bliski prijatelj pa i kum predsednika. Rakiju „tomovaču“, prema pisanju Blica, Mikić će i brendirati.


“Radnici se uglavnom angažuju sezonski, dok u samoj destileriji postoji nekoliko tehnologa i njihovih pomoćnika koji preko cele godine prate proces pečenja rakije”, priča za „Blic“ jedan od bivših sezonaca.

On dodaje da se za Nikolićevu rakiju otkupljuju sve vrste voća uglavnom od seljaka u okolini Kraljeva, Čačka i Kragujevca. Navodi da je desetak tona rakije već ispečeno, uskladišteno i čeka flaširanje – i to od svih vrsta voća, čak i od lubenice i šargarepe.

Izvor: Blic.rs