17. 3. 2015.

DO KRAJA GODINE POČINJE IZGRADNJA ZATVORENOG BAZENA U KRALJEVU

Kraljevo – Tender za izvođača radova za zatvoreni bazen u aprili ili maju.

Kraljevo je sve bliže izgradnji dugoočekivanog zatvorenog bazena. Kako “Kraljevo Online”saznaje u Direkciji za planiranje i izgradnju, tender za izvođače radova očekuje se u aprilu ili maju, a potpisivanje ugovora u junu ili julu.

Direktor Direkcije Nenad Nerić kaže da će zatvoreni bazen biti građen pored nove hale u Ribnici, koja je planom detaljne regulacije definisana kao nova sportska zona. Iako grubi predračun predviđa da je za izgradnju potrebno oko 720 miliona dinara, u direkciji očekuju da će tender tu cifru sniziti za bar 20% i da kompletna izgranja neće koštati više od 5 miliona evra.

Idejnim rešenjem, predviđena je izgradnja objekta površine koja će nadmašiti 6.500 kvadrata. Objekat bi imao suteren, prizemlje, dva sprata i otvorenu terasu. “U prizemlju je predviđeno da bude bazen koji bi zadovoljio standarde koji su propisani za održavanje svetskih takmičenja u malim bazenima. Kapacitet je kada je rekreacija u pitanju 700 kupača u jednom trenutku a tribine bi imale prostora za oko 300 gledalaca” izjavio je Nerić za „Kraljevo Online“.


Ako gradska uprava obezbedi početna sredstva kamen temeljac bio bi postavljen do kraja ove godine, a onda se očekuju i suinvestitori i sredstva iz državnog budžeta. Ako ne dođe do ove saradnje, Kraljevčani će na novi bazen morati da čekaju malo duže, najkasnije 3 godine.

Izgradnju bazena podržava i Vaterpolo savez Srbije a Vaterpolo klub Kraljevo se nada da nakon izgradnje Kraljevo postane centar spskog vaterpola.

Gradnja bazena teoretski bi trajala od 10 do 12 meseci, pa bi bilo realno da prve kupače primi do kraja 2017. godine.

LJBL

Izvor: Kraljevo.biz